Szlovénia műszaki akadályt épít a Horvátországgal közös határára

migráció
2015 november 10., 14:59
comments 269

Szlovénia „műszaki akadályt” emel a következő napokban Horvátországgal közös határán - jelentette be Miro Cerar szlovén miniszterelnök keddi rendkívüli ljubljanai sajtótájékoztatóján. Az akadály egyik eleme szükség esetén drótkerítés lesz.

A határzár célja Cerar szerint az, hogy a migránsokat az átkelőkhöz terelje.

Miro Cerar elmondta azt is, hogy magát a határt nem tervezik lezárni, azon a határátkelőkön továbbra is át lehet kelni.

Cerar szerint annyi bevándorlót fogadnak az átkelőkön keresztül, amennyit el tudnak látni.

A szlovén kormány szerint azért szükséges ez a lépés, mert nem csökken a balkáni útvonalon érkező migránsok száma, és soha nem lehetnek teljesen biztosak abban, hogy Ausztria és Németország továbbra is fogadni fogja a Szlovénia felől érkezőket.

„Harminc ezren vannak jelenleg is úton Szlovéniába” - mondta Cerar, aki szerint

a nyugat-balkáni útvonalon érintett országok nem tartják magukat a brüsszeli migrációs csúcson kötött megállapodásokhoz.

Szlovéniának 670 kilométer hosszú határa van Horvátországgal. A kétmilliós országban október közepe óta 171 130 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. (ABC, B92)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.