A szlovének is nekifogtak a kerítésépítésnek

Kicsit közép-európai tempóban, vagyis az egyetlen dolgozó embert sokan körbeállják, de Szlovéniában is elkezdtek kerítést építeni a horvátokkal közös határra. 

Fotó: AFP

A kerítés kisebb lesz a magyarnál (180 cm), és csenevészebbnek is tűnik a vasrudakkal, de pengés drótakadály itt is lesz. 

Szlovéniának állítólag 125 kilométerre elegendő kerítésanyaga van. A szlovén-horvát szakasz viszont 670 kilométer.

Fotó: AFP

A szlovén média szerint két szakaszon kezdődtek meg a munkálatok, Murafürednél (Gibina) és a Brezice melletti Rigonce településnél, amely az elmúlt hetekben a gyalogosan érkező menekültek fő átkelőhelye volt. De több helyen is tervezik a kerítés építését. 

Fotó: AFP

Miro Cerar szlovén miniszterelnök keddi rendkívüli sajtóértekezletén azt közölte, hogy Szlovénia "műszaki akadályokat, szükség esetén akár kerítést is" fog létesíteni horvátországi határán. Ezek célja a schengeni határ védelme és egy esetleges, szlovén területen bekövetkező humanitárius katasztrófa megelőzése. Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter üdvözölte a szlovén döntést, amelyet "abszolút helytállónak" nevezett - írja az MTI. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.