Messit honosítani akarta a spanyol szövetség

Interjút adott a Guardiannek Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya. Ebben elárulta, hogy ajánlatott tettek az akkor tinidzsér Messinek, hogy legyen spanyol válogatott. 

Messi 13 évesen költözött Argentínából Bareclonába, miután a katalán klub vállalta a hormonkezelései költségét. 16 évesen és 145 naposan már bemutatkozott a Barcelona első csapatában egy barátságos meccsen, egy évvel később bajnokin is. 

A spanyolok honosítási ajánlatát Messi elutasította, del Bosque szerint hajhatatlanul ragaszkodott a szülőhazájához. Az argentin utánpótlás válogatottal világbajnoki címet nyert Messi aztán 18 évesen, 2005. augusztus 17-én mutatkozott be a nagyválogatottban, éppen Magyarország ellen. Csereként állt be, aztán 47 másodperccel később kiállítatta Vanczák Vilmos. 

A már több mint százszoros válogatott Messivel nem nyert még semmit Argentína, a világbajnokságon és a Copa Amerciában is ezüstéremig jutott a klubjával minden megnyert négyszeres aranylabdás. 

Del Bosque az interjúban megjegyezte, hogy nem lehet tudni, mikor jön az új Messi vagy Ronaldo, "talán éppen most érkezik, egy jobb élet reményében" - utalt a migránciós hullámra.