Több száz DNS-mintát vizsgált meg a rendőrség, mert Kubatov Gábor fenyegetve érezte magát

2015 november 11., szerda 9:22
190

A Magyar Nemzet ír arról, hogy a rendőrség közel 380 DNS-mintát vizsgált meg, híváslistákat ellenőriztek és még buszsófőröket is megkerestek, mert a Fradi-elnök és Fidesz-pártigazgató fenyegetve érezte magát és családját.

A lap birtokába került dokumentumok szeirnt két ügyben is indult nyomozás, az egyik a Kubatov háza közelében kifeszített 

„A mi lelkünk a lelátón, a te lelked a halálsoron” 

feliratú molinó, míg a másik a Kubatov elleni internetes támadások miatt. Ez utóbbi miatt nem Kubatov, hanem asszisztense tett feljelentést. 

A két ügyet végül egyesítették, és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. 

A molinó miatt DNS-vizsgálatot is kért a rendőrség, összesen 378 mintát vizsgáltak meg, összesen közel hárommillió forintért. Ezen kívül bekérték a molinó kihelyezésének időpontjából a hívásforgalmi adatokat és még a BKK-t is megkeresték, hogy az akkor arra dolgozó sofőröket beazonosítsák. 

Kubatov a lap szerint át is adott a nyomozóknak egy listát, rajta ferencvárosi szurkolók adataival. 

Hiába az alapos nyomozás, az NNI végül mégsem gyanúsított meg senkit. Volt nyomozás az internetes fenyegetések miatt is, itt még a rendőrség a Facebookot is megkereste, hogy adják ki a felhasználók IP-címét. Ebben az ügyben lett végül két gyanúsított, ellenük vádemelést javasolt az ügyészség.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt