IGEN! Határozott lépést tettünk az Európa-bajnokság felé

futball
2015 november 12., 21:38
comments 407

A papírformát felborítva, borzasztóan értékes győzelmet szerzett Oslóban a 2016-os Európa-bajnokság pótselejtezőjének első meccsén a magyar válogatott. A mérkőzés hőse az a Kleinheisler László volt, aki a magyar bajnokságban sem kap játéklehetőséget, most nagy meglepetésre élete első válogatottságához jutott, és a 26. percben egy jól eltalált lövéssel megszerezte a vezetést.

Nem volt jó meccs, de ilyenkor ez számít a legkevésbé. A labda szinte végig a norvégoknál volt, akik vagy görcsösek voltak a téttől, vagy tényleg ennyit tudnak, de kínosan meddő mezőfölénynél többre nem futotta tőlük. A magyar válogatott csak néhány közepesen veszélyes ellentámadást tudott vezetni, de még így sem lehet azt mondani, hogy sokkal kevesebb helyzetünk volt, mint a norvégoknak. Pedig ők 16 szögletet is elvégezhettek.

Kleinheisler mellett a magyar csapatból Guzmics játszott nagyot. Gyakorlatilag nem hibázott 90 perc alatt, úgyhogy most már tényleg nem illik vele kapcsolatban csak a nagy bukaresti hibáját emlegetni. De tulajdonképpen az összes magyar védő dicséretet érdemel - még a balhátvéd poszton rendszeresen besegítő Dzsudzsák is.

A visszavágót vasárnap este Budapesten játszák, sajnos a csütörtök este sárgalapot kapó Gera Zoltán eltiltás miatt nem léphet majd pályára. Még semmi sem dőlt el, de most már talán minimálisan a magyar válogatott az esélyesebb a továbbjutásra. Nem mintha elképzelhetetlen lenne, hogy ahogy mi nyerni tudtunk Oslóban, úgy a norvégoknak is összejöhet ez Budapesten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.