Egy amerikai drón kilőhette Dzsihád Johnt

külföld
2015 november 13., 05:02
comments 52

A Pentagon közlése szerint egyik harci drónjuk mért csapást csütörtök éjjel az Iszlám Állam videóin látható kivégzőre, Dzsihád Johnra Szíriában. Hogy a terrorista túlélte-e a támadást, egyelőre nem tudni. Nem hivatalos információk szerint a férfi Rakka mellett éppen autót vezetett, mikor kilőtték.

photo_camera

A lefejező videókban kivégzőként ismert Dzsihád Johnt a titkosszolgálatok Mohammed Emwazi kuvaiti születésű brit állampolgárként azonosították. 2014 augusztusa óta az Iszlám Állam többek közt Steven Sotloff és James Foley amerikai újságíró, Abdul-Rahman Kassig amerikai, David Haines és Alan Henning brit segélymunkás, Goto Kendzsi japán újságíró lefejezéséről publikált videót az interneten. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.