Lecseréli vezetőit a Fidesz

POLITIKA
2015 november 13., 09:44
comments 95

Vasárnap tisztújító kongresszust tart a budapesti Millenárison Fidesz. Az már most biztos, hogy a párt lecseréli komplett vezetését, és az alelnökök közül egyedül Pelczné Gál Ildikó tartja meg a pozícióját. A többi elnökségi tag mind különböző okokból távozik.

AFP PHOTO / FERENC ISZA
photo_camera AFP PHOTO / FERENC ISZA

  • Lázár János a párt íratlan szabályai szerint miniszterként lemond pártbéli tisztségéről.
  • Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester végleg visszavonul az országos politikától.
  • Kósa Lajos frakcióvezetővé történt megválasztásával más minőségben vesz majd részt az elnökségi üléseken. 

Meglepetésre és tülekedésre persze nem kell számítani, már megvannak a kijelölt utódok.

  • Gulyás Gergely, frakcióvezető-helyettes.
  • Németh Szilárd, rezsibiztos.
  • Kubatov Gábor, pártigazgató. 

Sok beszéd lesz, meglepő módon Semjén Zsolt, a KDNP színeiben is fellép, de szól a közönséghez Rogán Antal kommunikációért felelős miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is. Természetesen a fő attrakció a miniszterelnök-pártelnök újraválasztása és felszólalása lesz. 

Nem volt mindig Orbán Viktor a Fidesz elnöke, de ettől még tény, hogy húsz éve nincs kihívója a pártelnöki posztra. Orbán bejelenti majd, hogy vállalja a párt felkészítését a 2018-as kampányra. A Fidesz emellett hitet tesz a kormány mellett (!) és kinyilvánítja, hogy nem kér a kötelező menekültkvóták előírását célzó uniós menekülpolitikájából. 

(VS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.