Nincs kiút a közmunkából

gazdaság
2015 november 13., 05:27
comments 125

A Belügyminisztérium tanulmánya szerint a közfoglalkoztatottak

13,3 százaléka

tud a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni a közmunka-programból való kilépés utáni fél éven belül. A Magyar Nemzet által feldolgozott elemzés szerint a korábban közfoglalkoztatottként dolgozók 45,8 százaléka a közmunkából való kilépés utáni 180. napon még mindig regisztrált munkanélküli volt, egyharmaduk újra közfoglalkoztatott lett, 6,7 százalékuk nem dolgozott és munkanélküliként sem regisztráltatta magát.

A statisztika szerint a nők könnyebben találnak munkát, mint a férfiak. A legjobb helyzetben a 25 év alattiak vannak, náluk 16,8 százalék a munkát találók aránya, és csak 29 százalékuk lett újra közfoglalkoztatott. A 44 év felettieknek csak egytizede jutott álláshoz. (MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.