A Germanwings-tragédiánál segítő 1200 önkéntes is a Stade de France-ban rekedt a merénylet idején

külföld
2015 november 14., 15:10

Jutalomként ingyenjegyet kaptak a Germanwings márciusi, 150 halottal járó Francia-Alpokbeli tragédiájánál segítő önkéntesek:

éppen a tegnapi francia-német barátságos meccsre,

amit ugyan hiába hallatszottak be az öngyilkos merénylők robbantásai, rendben lejátszottak (a franciák nyertek 2-0-ra), de utána órákig a stadionban rekedtek a nézők.

Az Airbus PR-vezetője mesélt erről a Reutersnek. Elmondta, hogy a meccsen emiatt ott voltak az Air France, a Lufthansa vezetői is. A robbanások idején még nem gyanakodtak terrorizmusra, csak miután az elnököt kikísérték, és sokakat telefonon értesítették a történtekről, döbbentrek rá, hogy milyen helyzetbe keveredtek.

(Trust)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.