Szokjunk hozzá: gépfegyveres emberek Budapest utcáin

Terrorizmus
2015 november 14., 20:49
comments 703

Katonai rendészek járják Budapest utcáit, miután a kormány úgy döntött, hogy megerősített biztonsági intézkedéseket vezet be a párizsi terrorista támadások után. Olvasóink is jelezték, hogy több helyen láttak nagy gépkarabélyos katonákat sétálgatni a Belvárosban.

photo_camera A Magyar Honvédség fegyveres rendész járőrei a belvárosi a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A honvédség Facebookon is segít magyarázni a helyzetet:

"A franciaországi terrortámadások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött: Magyarország védelmét meg kell erősíteni. (...) A magyar emberek biztonságának növelése érdekében a Magyar Honvédség megerősített, fegyveres rendész járőrei Budapest kiemelt pontjain, fő közlekedési csomópontjain, tömegeket vonzó helyszínein is megjelennek."


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.