Szokjunk hozzá: gépfegyveres emberek Budapest utcáin

Terrorizmus
2015 november 14., 20:49
comments 707

Katonai rendészek járják Budapest utcáit, miután a kormány úgy döntött, hogy megerősített biztonsági intézkedéseket vezet be a párizsi terrorista támadások után. Olvasóink is jelezték, hogy több helyen láttak nagy gépkarabélyos katonákat sétálgatni a Belvárosban.

photo_camera A Magyar Honvédség fegyveres rendész járőrei a belvárosi a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények utáni napon 2015. november 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A honvédség Facebookon is segít magyarázni a helyzetet:

"A franciaországi terrortámadások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött: Magyarország védelmét meg kell erősíteni. (...) A magyar emberek biztonságának növelése érdekében a Magyar Honvédség megerősített, fegyveres rendész járőrei Budapest kiemelt pontjain, fő közlekedési csomópontjain, tömegeket vonzó helyszínein is megjelennek."


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt