Az egyik öngyilkos terrorista anyja szerint a fia a „stressz” miatt robbanthatott

Terrorizmus
2015 november 16., 12:34
comments 260

A 31 éves Ibrahim Abdeslam volt az egyik terrorista, aki a pénteki párizsi terrortámadásokban felrobbantotta magát.

Abdeslam – aki éveket töltött Szíriában – a Comptoir Voltaire kávézónál robbantotta fel magát, a robbanásban nem sérült meg senki.

photo_camera Fotó: Kenzo Tribouillard / AFP

A két testvérét szintén gyanúsítják a hatóságok, őrizetbe is kerültek, de ma vádemelés nélkül elengedték őket.

Az anyja most megszólalt, és azt mondta, hogy a fia „nem akart megölni senkit”, és szerinte a „stressz” miatt robbantotta fel magát.

Az asszony a merénylő unokatestvérén keresztül közölte belga újságírókkal a hírhedt brüsszeli Molenbeek negyedben, hogy biztos benne, hogy a fia nem akart senkinek sem ártani.

A család más tagjai is azt mondták, hogy két nappal a merénylet előtt még látták, és semmilyen jel nem utalt arra, hogy mire készül, és lehet, hogy korábban robbant a bomba, de szerintük az sokat elárul, hogy nem ölt meg senkit, amikor robbantott.

Viszont egy arra járót súlyosan megsebesített, és az ő nevén bérelték azt a Seat Leont, amit a terrortámadásoknál használtak.

Azt elismerik, hogy egy ideje radikalizálódott, de nem gondolták volna, hogy ennyire. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.