Ez a belga férfi a feltételezett fő szervezője a párizsi terrortámadásoknak

Terrorizmus
2015 november 16., 07:20
comments 189

Egy belga állampolgárságú férfi, név szerint Abdelhamid Abaaoud volt a párizsi merényletek feltételezett legfőbb szervezője és támogatója – közölte az RTL párizsi rádióállomás.

Adbelhamid Abaaoud
photo_camera Adbelhamid Abaaoud (Fotó: Twitter)

A 27 éves ISIS-es férfi több terroristához hasonlóan a brüsszel Molenbeek-Saint-Jean kerületéből való, és aktív kivégző volt Szíriában. A francia RTL szerint Görögországban találták meg a mobiltelefonját. A januárban feloszlatott Verviers sejt vezetőjeként több meghiúsított támadást is vezetett.

Manuel Valls francia miniszterelnök ugyanennek a rádiónak nyilatkozta azt, hogy a hatóságoknak tudomásuk van róla, hogy szélsőségesek további terrortámadásokra készülnek Franciaországban és Európa más országaiban az elkövetkező napokban-hetekben, és a francia hírszerzés nyár óta több támadást hiúsított meg. (RTL, 7sur7)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.