Hónapok óta halott szír katona nevére kiállított útlevél volt az, ami a merényletek után került elő

külföld
2015 november 17., 11:51
comments 341

Rendőrségi források mondták ezt az AFP-nek, hogy a Stade de France mellett megtalált útlevélben egy Aszad seregében szolgáló és hónapokkal ezelőtt meghalt katona adatai voltak benne. 

A katona Ahmad al Mohammad volt, 1990-ben született Szíria északnyugati részén. A rendőrségi forrás szerint meglehetősen nehéz egyértelmű konklúzióra jutni az útlevéllel kapcsolatban. 

Ezzel párhuzamosan a MailOnline négy nap alatt, kétezer dollárért szerezett be egy pont ugyanolyan útlevél másolatát, mint amit Párizsban megtaláltak. 

photo_camera AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC

Hétfő este pedig a szerb rendőrök tartóztattak le egy férfit, akinél egy olyan útlevelet találtak, melyben pont ugyanazok az adatok szerepeltek, mint a párizsi merénylők mellett megtalált útlevélben. Az útlevélben a kép különbözött, minden más viszont egyezett. 

A szerb hatóságok szerint mindkét útlevél hamisítvány lehetett, és most a francia hatóságokkal együttműködve próbálják megtalálni a dokumentumok eredetijét. 

A párizsi rendőrség közben egy újabb gépkocsit, egy fekete Renault Cliót talált Párizs XVIII. kerületében, amelyről azt feltételezi, hogy a 129 halottat és 350 sebesültet követelő merényletek előkészítéséhez használták. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.