Orbán: A sportra költött összegeket nem az élsportra költött összegnek látom, hanem a sok százezer magyar kölökre fordított összegnek

sport
2015 november 17., 20:10
comments 230

Orbán Viktor kedden Szombathelyen járt a Modern Városok turné keretében. A miniszterelnök nem hagyta szó nélkül a vasárnap esti magyar-norvég pótselejtezőt és az ott elért sikert sem. Orbán szerint 

"a norvégok elleni két győztes mérkőzés nem csupán a futballról szólt, hanem az önbecsülésünkről is, ezért azok is büszkék lehetnek arra, amire válogatott képes volt, akik egyébként nem kedvelik a focit."

photo_camera MTI Fotó: Varga György

A miniszterelnök szerint a szombathelyiekhez különösen közel állhat ez a győzelem, hiszen Király Gábor a válogatott a kapusa onnan származik. Orbán a városban épülő Haladás sportkomplexumról elmondta, hogy az nemcsak az élsportnak és a szurkolóknak épül, hanem a sportolni akaró fiataloknak szüleiknek is, akik számára a gyermeknevelésben komoly támaszt jelenthet a sport, hiszen közös cél, hogy gyermekeikből erős, egészséges felnőtt legyen.  

 "A sportra költött összegeket nem az élsportra költött összegnek látom, hanem a sok százezer magyar kölökre fordított összegnek"

- mondta. A miniszterelnök a városi tévének is nyilatkozott: a vasárnap esti meccset győzelmet fantasztikus eredménynek titulálta, amit egy

 "férfiasan vívott csatában" 

harcolt ki a csapat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.