A botrányok után tavaszig zárva lesz a Merényi pszichiátriája

Egészségügy
2015 november 18., 16:47
comments 183

Az Index információi szerint a közelmúltbeli botrányok miatt a kórház vezetősége, a szakhatóságok és az Emmi részéről döntöttek úgy, hogy esetleges újabb botrányokat elkerülendő, átmenetileg bezárják a rettenetes hírű pszichiátriai osztályt. 

Hétfő óta nem vesznek fel új betegeket, a régieket pedig szétosztják más osztályok között, míg a súlyosabb betegek számára másik kórházakban keresnek helyet. 

Jövő tavaszig felújítást terveznek, bekamerázzák a termeket, kicserélik a vizesblokkokat, törésmentes fóliákat helyeznek az ablakokra, megoldják a nemek szerint elkülönítését a betegeknek és így tovább. 

photo_camera Ez a kép nem a pszichiátrián, de a Merényi kórházban készült, olvasónk májusi felvétele

Erre a minisztérium 40 millió forintot adott, amiről a kórházi dolgozók azt mondták a lapnak, hogy vélhetően nem lesz elég mindenre. 

A Merényi nyáron az ombudsman lesújtó jelentése után került a hírekbe, október végén pedig azzal, hogy a zárt osztályon az egyik beteg meggyilkolta a betegtársát. Pár nappal később pedig egy másik beteg kísérelt meg öngyilkosságot

A sorozatos botrányok miatt ezért jobban látták, ha most lezárják és tavaszra felújítják az osztályt. Végleg biztos nem zárhat be a hely, Budapesten így is ágyhiány van a pszichiátriákon. 

Arról, hogy milyen állapotok uralkodnak a Merényi kórház más osztályain, érdemes megnézni olvasónk májusi felvételeit

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.