A botrányok után tavaszig zárva lesz a Merényi pszichiátriája

Az Index információi szerint a közelmúltbeli botrányok miatt a kórház vezetősége, a szakhatóságok és az Emmi részéről döntöttek úgy, hogy esetleges újabb botrányokat elkerülendő, átmenetileg bezárják a rettenetes hírű pszichiátriai osztályt. 

Hétfő óta nem vesznek fel új betegeket, a régieket pedig szétosztják más osztályok között, míg a súlyosabb betegek számára másik kórházakban keresnek helyet. 

Jövő tavaszig felújítást terveznek, bekamerázzák a termeket, kicserélik a vizesblokkokat, törésmentes fóliákat helyeznek az ablakokra, megoldják a nemek szerint elkülönítését a betegeknek és így tovább. 

Ez a kép nem a pszichiátrián, de a Merényi kórházban készült, olvasónk májusi felvétele

Erre a minisztérium 40 millió forintot adott, amiről a kórházi dolgozók azt mondták a lapnak, hogy vélhetően nem lesz elég mindenre. 

A Merényi nyáron az ombudsman lesújtó jelentése után került a hírekbe, október végén pedig azzal, hogy a zárt osztályon az egyik beteg meggyilkolta a betegtársát. Pár nappal később pedig egy másik beteg kísérelt meg öngyilkosságot

A sorozatos botrányok miatt ezért jobban látták, ha most lezárják és tavaszra felújítják az osztályt. Végleg biztos nem zárhat be a hely, Budapesten így is ágyhiány van a pszichiátriákon. 

Arról, hogy milyen állapotok uralkodnak a Merényi kórház más osztályain, érdemes megnézni olvasónk májusi felvételeit