Az amerikai hírszerzés is ismerte a párizsi merénylőket

külföld
2015 november 18., 04:16
comments 53

A washingtoni képviselőház tagjai zárt ajtók mögött tájékoztatást kaptak vezető amerikai biztonsági tisztségviselőktől a pénteken Párizsban elkövetett terrorcselekménnyel és a növekvő terrorfenyegetéssel kapcsolatban.

Az ülés után nyilatkozó képviselők azt mondták, hogy a meghallgatáson kiderült: a párizsi merénylők többségét ismerte az amerikai titkosszolgálat is.

Az egy kivétellel már azonosított támadók szerepeltek az Egyesült Államok repüléstilalmi listáján. A múlt pénteki merényletek óta az amerikai hírszerzés illetékesei egy újabb, a támadásokkal kapcsolatba hozott terrorista nevét is feltették a listára.

Azokat a személyeket, akiknek neve felkerül az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági hatósága által érvényesített repüléstilalmi listára, nem engedik felszállni az amerikai légitársaságok járataira, vagy bármilyen olyan légi járatra, amely az Egyesült Államok területét vagy légterét érinti. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.