Magányos, alig hallgatott dalokat hallgathatunk végre a Soundcloudon

A nagy zenestreamelő oldalak elképesztő mennyiségű zenével vannak tele, és ezeknek a daloknak egy részét bizony soha nem hallgatja meg senki. Tavaly már írtunk arról, hogy a Spotify-ra szabva elindult egy oldal, ami a soha nem hallgatott számokat segít megkeresni nekünk.

Most pedig itt van egy nagyon hasonló honlap, a Metaratr, csak a Soundcloudra. A Metaratr honlapján még szavazhatunk is a dalokra, ötfős skálán, a szartól a lenyűgözőig, és mások értékelései alapján még toplista is készül, a nagyon kevés, általában csak pár tucatnyi hallgatást megélt dalokból. 

Van azonban egy lényegi különbség, míg a Spotify-on főleg albumban azért megjelent, csak rég elfeledett vagy sosem híres dolgok kerültek elő, addig Soundcloudra sokkal többen töltenek fel otthon készített barkácshangokat, azaz sokkal lelkesítőbben amatőr az egész. Szintén fontos különbség, hogy míg a Spotify-ra szabott alkalmazás csak a nulla hallgatottsággal bíró dalok között keresett, addig itt a kevés hallgatás még belefér, nekem kattintgatások között jött szembe 450-szer meghallgatott dal is. 

És tényleg hatalmas a szórás, rövid időn belül jött szembe ez:

És ez is: