Az MTI szerint Tiborcz István akkor sem közszereplő, ha épp közpénzek miatt nyomoz utána az EU csalás elleni hivatala

2015 november 19., csütörtök 10:15
268

Az MTI megtagadta Lukács Zoltán közleményét, amiben az MSZP-alelnök arról írt, hogy mivel az unió visszaéléseket vizsgáló szervezete, az OLAF nyomozást folytat Tiborcz István, Orbán Viktor vejének egykori cége ellen, a párt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez az érintettel szemben. Ez a politikus 168 órának eljuttatott leveléből derül ki.

Egy nem közszereplő és a miniszterelnök. 

Az állami hírügynökség arra hivatkozva tagadta meg a közlemény kiadását, hogy az "nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira, illetve nem vonatkozhat természetes személyre, kivéve a személyében érintett reagálását." 

Októberben pontosan ugyanezt az indoklást küldték vissza az MSZP-nek, miután Bangóné Borbély Ildikó azt firtatta, miért nem adják ki közleményét Orbán Ráhel és férje 7 millió forintos képvásárlásával kapcsolatban.  

(168 óra)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt