Az MTI szerint Tiborcz István akkor sem közszereplő, ha épp közpénzek miatt nyomoz utána az EU csalás elleni hivatala

politika
2015 november 19., 10:15

Az MTI megtagadta Lukács Zoltán közleményét, amiben az MSZP-alelnök arról írt, hogy mivel az unió visszaéléseket vizsgáló szervezete, az OLAF nyomozást folytat Tiborcz István, Orbán Viktor vejének egykori cége ellen, a párt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez az érintettel szemben. Ez a politikus 168 órának eljuttatott leveléből derül ki.

Tiborcz István vállalkozó és apósa, Orbán Viktor miniszterelnök pálinkát iszik
photo_camera Egy nem közszereplő és a miniszterelnök. 

Az állami hírügynökség arra hivatkozva tagadta meg a közlemény kiadását, hogy az "nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira, illetve nem vonatkozhat természetes személyre, kivéve a személyében érintett reagálását." 

Októberben pontosan ugyanezt az indoklást küldték vissza az MSZP-nek, miután Bangóné Borbély Ildikó azt firtatta, miért nem adják ki közleményét Orbán Ráhel és férje 7 millió forintos képvásárlásával kapcsolatban.  

(168 óra)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.