A férfiak negyede azt hiszi, nekik is van premenstruációs szindrómájuk

2015 november 20., péntek 7:52
78

Brit tudósok végeztek el egy kutatást, tehát óvatosan kell kezelni az információt, de ha minden igaz, akkor 2412 embert kérdeztek meg – az egyik felük férfi, a másik felük nő volt – arról, hogy időszakosan érzékeltek-e olyan tüneteket, mint ingerlékenység, fáradékonyság és intenzív sóvárgás.

A férfiak 26 százaléka elismerte, hogy egy vagy több ezek közül előjön bizonyos rendszerességgel, néhányan azt is mondták, hogy a hónap egy bizonyos szakaszában szokott előfordulni. Mások idegesebbek és állandóan éhesek azokon a nehéz napokon.

Ugyanezek a tünetek azok, amik miatt az ötvenes években a NASA tudósai vitatkoztak, hogy felengedjenek-e nőket is az űrbe.

Jed Diamond az előző évtizedben találta fel ezt a szindrómát, Irritable Man Syndrome-nak nevezte el, állítása szerint a férfiaknak az év során változik a hormonszintje, és lehet, hogy éppen 30 naposak a ciklusok. Sokan vitatják az állítás tudományosságát. (Vice)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt