A férfiak negyede azt hiszi, nekik is van premenstruációs szindrómájuk

Brit tudósok végeztek el egy kutatást, tehát óvatosan kell kezelni az információt, de ha minden igaz, akkor 2412 embert kérdeztek meg – az egyik felük férfi, a másik felük nő volt – arról, hogy időszakosan érzékeltek-e olyan tüneteket, mint ingerlékenység, fáradékonyság és intenzív sóvárgás.

A férfiak 26 százaléka elismerte, hogy egy vagy több ezek közül előjön bizonyos rendszerességgel, néhányan azt is mondták, hogy a hónap egy bizonyos szakaszában szokott előfordulni. Mások idegesebbek és állandóan éhesek azokon a nehéz napokon.

Ugyanezek a tünetek azok, amik miatt az ötvenes években a NASA tudósai vitatkoztak, hogy felengedjenek-e nőket is az űrbe.

Jed Diamond az előző évtizedben találta fel ezt a szindrómát, Irritable Man Syndrome-nak nevezte el, állítása szerint a férfiaknak az év során változik a hormonszintje, és lehet, hogy éppen 30 naposak a ciklusok. Sokan vitatják az állítás tudományosságát. (Vice)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.