Houellebecq született idiótának nevezte a francia miniszterelnököt

irodalom
2015 november 20., 10:51
comments 224

„LOL” – írja (TGM-hez hasonlóan) a francia sztáríró, akinek az iszlám európai térnyeréséről szóló Behódolás című regénye a Charlie Hebdo-merénylet napján jelent meg.

A most megjelent (angolul a New York Times-ban olvasható) írásában többek között született idiótának nevezte Manuel Valls francia miniszterelnököt.

Fotó: Lionel Bonaventure / AFP
photo_camera Michel Houellebecq (Fotó: Lionel Bonaventure / AFP)

Houellebecq szerint a franciák hozzászoknak a terrortámadáshoz, és mennek tovább, bár nincsen egy Churchill, aki vezesse őket.

Szerinte a politikusok a felelősök a tragédiáért, amiért addig gyengítették a rendőrséget, hogy az nem tudott hatékonyan fellépni, és hogy beavatkoztak Líbiában.

Az író szerint az elmúlt 10 (20? 30?) évben a kormányok szisztematikusan megbuktak a legfontosabb feladatban: hogy megvédjék az állampolgáraikat.

Az egyébként euroszkeptikus Houellebecq szerint a mostani politikai válságból az egyetlen kiút ha elmozdulnak az igazi, közvetlen demokrácia felé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.