Komoly mennyiségű lőfegyvert talált a belga rendőrség Brüsszelben

Terrorizmus
2015 november 21., 10:59
comments 253

A DH.be nevű belga híroldal szerint a belga rendőrség pénteken jelentős mennyiségű lőfegyvert talált Brüsszel bevándorlók által lakott negyedében, Molenbeekben, a Vandepeerboom utcában. 

A belga ügyészség cáfolta azokat a korábban elterjedt híreket, miszerint a pénteki házkutatások során a gyanúsítottnál robbanószereket is találtak volna. 

A házkutatás során talált fegyverek nagy valószínűséggel összefüggésbe lehetnek azzal, hogy szombat reggel a legmagasabb szintű terrorkészültséget rendelték el a belga fővárosban. 

A múlt pénteki terrortámadások elkövetőinek egy része is ebből a kerületből származott. Charles Michel belga miniszterelnök szombaton rendkívüli intézkedéseket jelentett be. Erről bővebben itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.