Tudósok kiderítették, milyen gyakran szexelnek a boldog emberek

Végre megvan a válasz arra, hogy hogyan függ össze a szexuális együttlétek gyakorisága a boldogsággal. A Torontói Egyetem kutatói egy november 18-án publikált tanulmányukban leírták, hogy

van kapcsolat a szex gyakorisága és a boldogság között.

Ez annyira nem meglepő eredmény, viszont ami érdekesebb, hogy az, hogy valaki heti egyszer, kétszer, háromszor vagy százszor szexel, annak nincs köze a boldogsághoz. Másképpen fogalmazva:

akik heti egyszer szexelnek, azok boldogabbak, mint akik egyszer sem, viszont akik heti többször, azok már nem boldogabbak azoknál, akik csak heti egyszer.

Ja, igen, és ez csak pároknál működik. Azoknál, akik váltogatják a partnereiket, nincs ilyen korreláció.

A kutatók 3 kísérletet végeztek el, mire eljutottak az eredményig, és összesen 30 645 ember vett részt a felmérésekben. Mindegyik kísérlet más módszerekkel mérte a boldogságot, de mindhárom alkalommal kitűnt, hogy a heti egyszeri szex összefügg a boldogsággal, viszont a gyakoriság növekedése már nem változtat a boldogság mértékén.

A kutatók szerint érdemes lenne elvégezni a kísérleteket valahogyan a szexuális kielégülés mérésével is, hiszen az valószínűleg még jobban összefügg a boldogsággal, mint a szex gyakorisága.

Arra persze nincs bizonyíték, hogy a heti egyszeri szex okozza a boldogságot, csak arra, hogy a két dolog összefügg. (Quartz)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.