Hatalmas robbanás volt Athénban

Terrorizmus
2015 november 24., 19:49
comments 89

Egy köpésnyire a parlamenttől, a görög kereskedelmi szövetség épülete előtt. A helyszínelők még 12 órával a több épületet megrongáló robbanás után is törmelékeken lépkedtek.

photo_camera Egy szálloda és a ciprusi követség (jobbra) is megrongálódott (Fotó: Louisa Gouliamaki / AFP)

Szerencsére senki sem sérült meg, de ez volt eddig a legnagyobb támadás Alekszis Ciprász miniszterelnök hatalomra kerülése óta.

Egyelőre nem tudni, ki a felelős érte, de a rendőrség gyorsan kizárta a dzsihádista szálat, mert kaptak figyelmeztetést a robbantás előtt, és a célpontválasztás is arra utal, hogy görög szélsőbaloldaliak robbanthattak. Sokan arra gyanakszanak, hogy a nemrég egy kiáltványt közlő, bebörtönzött anarchisták állhatnak mögötte.

Félő, hogy a továbbra is súlyos válságban lévő Görögországban elszabadulhatnak az indulatok. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.