Itt az ŰRBUMERÁNG, az újrahasznosítható rakéta

TECH
2015 november 24., 13:41
comments 92

Komoly eredményt sikerült elérnie egy amerikai techmilliárdosnak az űrkutatásban - de nem annak az Elon Musknak, akitől mindenki várta, hanem az Amazon-tulaj Jeff Bezosnak.

A Bezos által finanszírozott Blue Origin cég kedden jelentette be, hogy sikerült 100,5 kilométeres magasságba fellőni a New Shepard nevű űrhajójukat, ami aztán ejtőernyővel szép lassan visszaereszkedett a Földre.

Az igazi hír azonban nem ez, hanem hogy a New Shepard hordozórakétájának, a BE-3-nak is sikerült ez a mutatvány.

A Tesla elektromos autókat gyrátú Elon Musk cége már hosszú ideje készül egy hasonló rakéta-leszállásra, de nekik még nem jött össze a dolog. Igaz, Musk cége, a SpaceX jóval magasabbra akarja visszahozni saját rakétáját.

(Engadget)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.