Bombalabor, robbanóanyag a kocsiban, budapesti merényletre készülő szélsőségesek - így szakértett a TEK-vezér kedden este a világháborús fegyvereket gyűjtő fiatalokról

Terrorizmus
2015 november 25., 17:32
comments 324

A Terrorelhárítási Központ kedden bejelentette, hogy vasárnap egy igazoltatás során szélsőségeseket fogtak, akik egy robbanóanyaggal teli autóban akartak behajtani Budapestre. Hajdu János TEK-vezér szerint a magyar terrorelhárítás régóta figyelte már az érintetteket, mert vonzódnak a robbanóanyagokhoz, és lehet, hogy szélsőséges nemzetközi csoportokhoz kötődnek.

Aztán szerdán kiderült, hogy a 4 ember, akit lekapcsoltak igazából világháborús fegyvereket gyűjtött, épp fémkeresővel kutattak bombákra Veszprém körül, mielőtt elfogták őket. A félelmetes terroristasejt nemzetközi beágyazottsága pedig annyi, hogy az autóban ült két felvidéki magyar is.

Ehhez képest a TEK elég szépen megvezetett mindenkit, a médiától a parlamenti képviselőkön át az újságolvasókig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.