Csányi is észrevette, hogy teljes érdektelenségbe fullad az NBI

futball
2015 november 25., 13:58
comments 129

Ma van a Magyar Labdarúgás Napja, az Aranycsapat 6-3-as londoni győzelmének évfordulóján. Rendezvényt is tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség, ahol Csányi Sándor elnök évértékelőt tartott. 

Csányi azt mondta, hogy jobban örül, hogy pótselejtezőn jutott ki a csapat az Európa-bajnokságra, mintha legjobb csoportharmadikként történt volna meg ugyanez. Üzent a fanyalgóknak is, akik szerint csak azért lesz ott Franciaországban, mert megemelték a résztvevő országok számát. (Csoportharmadikként erre korábban valóban nem lett volna esélyünk.) Csányi szerint logikus döntés volt a bővítés, hiszen az európai szövetség  tagjainak száma még soha nem volt ilyen magas, 54. Ebből jut ki most már 24, vagyis majdnem minden második az Eb-re. 

A válogatott sikere után nyilván könnyebb önkritikusnak is lenni, Csányi meg is tette. 

"Elkövettünk néhány hibát, például kötelezővé tettük a szurkolói kártya használatát. Ez az én hibám. Meg akartak győzni, hogy ne tegyük, de ragaszkodtam hozzá. A biztonsághoz viszont továbbra is ragaszkodni fogunk, a vulgáris magatartást, az agressziót, a rasszizmust pedig nem toleráljuk" 

- magyarázta az MTI tudósítása szerint Csányi Sándor.

A szurkolói kártyáról egyébként még éppen egy éve azt mondta, hogy eszükbe sincs azt eltörölni. Hiszen az a könnyebb bejutást szolgája, mivel kártya nélkül a jegyvásárlásnál a pénztárosnak fel kellene írni az adatokat a személyi igazolványból. Felhozta a lengyel példát, hogy ott is esett a nézőszám a kártya bevezetése után, ám fél évvel később fordult a trend. "Mi pár hónap alatt százharmincezer kártyát állítottunk ki, ami az én értelmezésemben azt jelenti: összehasonlíthatatlanul többen fogadják el a rendszert, mint ahányan nem".

Csakhogy nálunk az után is csökkent a nézőszám, hogy az MLSZ végül engedett, és eltörtölte a szurkolói kártyát. És az sem jött be, hogy a tévék kevesebb meccset sugározzanak, mert akkor majd az embereknek kedvük lesz inkább kimenni a stadionokba. Ebből az lett, hogy legfeljebb néznek spanyol vagy német focit a tévén. Az sem számított, hogy a válogatott az elmúlt évtizedek legnagyobb sikerét érte el, mert éppen azután ért el negatív csúcsot a stadionokba látogatók száma, hogy a válogatott továbblépett a pótselejteztőből. 

Csányi a közeljövő legsürgetőbb feladatai között említette az edzőképzés fejlesztését, és az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelését, mert 

"gyakorlatilag elfogytak a nézők" 

a lelátókról, pedig szerinte a színvonal javult, ezért 

"érdemes kimenni ezekre a találkozókra".

Csányi végül köszöntötte, és az MLSZ, illetve az UEFA nevében megajándékozta Király Gábort, aki a Norvégia elleni pótselejtezős párharc visszavágóján játszotta 101. válogatott mérkőzését, ezzel beállította Bozsik József csúcsát.

photo_camera Fotó: MTI

A 39 éves kapusról elhangzott, hogy 1994 márciusában mutatkozott be az NB I-ben - ekkor jelenlegi, válogatottbeli csapattársai közül Kleinheisler László és Nagy Ádám még meg sem született. Védett a német Bundesligában és az angol Premier League-ben is, 18 éve játszik a válogatottban, ahol nyolc szövetségi kapitány is számított rá. Amennyiben a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságon is pályára lép, ő lesz minden idők legidősebb játékosa a kontinenstornák történetében, ezzel a német Lothar Matthäus rekordját döntheti meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.