Erdogan nem akar feszültséget az oroszokkal, Moszkva rakétaelhárítókat telepít Szíriába

külföld
2015 november 25., 09:47

Az orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy miután a törökök lelőtték az egyik Szu-24-es vadászbombázójukat, S-400-as rakétavédelmi rendszereket telepítenek Szíriába, a Hemeimeem légitámaszpontjukra. Az S-400-as rendszereket az orosz hadsereg hivatalosan 2007 óta használja.

photo_camera S-400-es rakétavédelmi rendszerek - Fotó: AFP/Alexey Sazonov

Recep Tayyip Erdogan kedden már azt mondta, hogy a gép lelövésével nem akarták fokozni a feszültséget Moszkvával. Egy isztambuli találkozón elmondta, hogy Törökország inkább a békét, a párbeszédet és a diplomáciai megoldásokat támogatja. Ugyanakkor megvédte a török hadsereg lépését. 

 Erdogan szerint senki sem várhatja, hogy Törökország majd csendben tűri, hogy megsértik a határait. (via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.