Rövidfilmek az Inkubátorból - Bánóczki Tibor: Tejfogak

Ajánló
2015 november 25., 14:36

Múlt héten lezárult az Inkubátor program, a Filmalap elsőfilmes rendezőket támogató programja. 2 terv továbbfejlesztési lehetőséget, 5 filmterv viszont konkrét anyagi támogatást kapott: egy dokumentumfilm, egy animációs és három játékfilm lesz 1-2 éven belül leforgatva. A támogatottak között van a múltkor bemutatott Foszfor című film rendezője, Csuja László is.

Az animációs filmterv nyertesei Szabó Sarolta és Bánóczki Tibor voltak, akik Műanyag égbolt című tervüket mutatták be a nyilvánosság előtt. A páros több animációs rövidfilmet is készített korábban, a Bánóczki Tibor Tejfogak című filmje rengeteg filmfesztiválra is eljutott. Főhőse egy ártatlan kisfiú, aki pajzánkodó nővére után ered a kukoricásba.

link Forrás

És ha már fesztivál, ma este indul a 4 napon át tartó Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál,4 helyszínen, több mint száz animációs kis- és nagyjátékfilmmel. Menjetek és nézzetek sok szép animációt!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.