3128 honfitársunk próbálta eddig leszedetni magát a Google keresőjéből

INTERNET
2015 november 26., 08:01
comments 41

Az Európai Unió Bírósága tavaly májusban fogadott el egy példátlan törvényt, amit azóta a felejtés joga-törvényként is emlegetnek: ennek alapján ha valaki indokoltan kéri egy rá vonatkozó weboldalra mutató url eltávolítását, a Google-nek törölnie kell a linket a keresési találatok közül. 

A Google most országokra lebontva közzétette, hogy honnan hány eltávolítási kérelem érkezett a törvény hatályba lépése óta eltelt másfél évben. 

Magyarországról összesen 3128 magánszemélytől érkezett törlési kérelem, honfitársaink összesen 11 613 url törlését kérték. A Google a kifogásolt url-ek 29,5 százalékát törtölte, 70,5 százalékukat viszont érintetlenül hagyta. 

photo_camera

Az EU országaiból összesen 348 085 kérelem érkezett, ezek 1 234 092 url eltávolítására vonatkoztak. A Google az összes kérés 42 százalékát teljesítette, 58 százalékukat elutasította. 

photo_camera

Forrás: Google

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.