Vádat emelnek a BVSC leszakadt lépcsője miatt

bűnügy
2015 november 26., 07:48
comments 29

Két és fél éve történt egy baleset a BVSC-Zugló Sporttelep uszodájában: egy versenyen feldőlt egy mobillépcső, ami miatt három néző nyolc napon túl gyógyuló, további öt néző pedig kisebb sérüléseket szenvedett.



Az ügyészség most, tehát két és fél évvel később eljutott a vádemelésig. Megállapítják: "a mobillépcső rögzítő csavarkötéseinek nagy része az évek alatt elrozsdásodott és 8-10 ember normál terhelését már nem bírta el", ezért következett be a baleset.

A létesítmény igazgatója és a sportuszoda akkori vezetőjével szemben gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat, mivel elmulasztották a rendszeres biztonsági ellenőrzést. Ez akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.