Először beszélt Benzemáról a megzsarolt csapattárs

Megszólalt Mathieu Valbuena, a francia válogatottban kirobbant szexvideós zsarolási ügy főszereplője. A Valbuenáról és barátnőjéről készült felvételt valószínűleg a focista volt alkalmazottja lopta el. Ennek nyilvánosságra hozatalával zsarolták meg, de Valbuena a rendőrséghez fordult már az első próbálkozás után.

Másodszor viszont már a szintén válogatott Karim Benzama is arra akarta rávenni, hogy vegye fel a kapcsolatot a zsarolókkal, akik sajtóhírek szerint a gyerekkori barátai voltak. A zsarolók 150 ezer eurót akartak azért, hogy megsemmisítsék a felvételt. 

A Le Monde-nak nyilatkozó Valbuena szerint Benzema nem volt agresszív, nem beszélt pénzről, csak ahhoz ragaszkodott, hogy találkozzon a zsarolókkal. Valbuena szerint aligha azért akarták megsemmisíteni a videót, mert annyira szeretik őt, nem nézzék már bolondnak. 

Benzemát november elején vették őrizetbe a zsarolásban játszott szerepe miatt. Az azóta szabadlábon lévő Benzama azt mondta, hogy valóban beszélt Valbuenával, de csak tanácsot adott neki, nem zsarolta meg. 

Valbuena azt mondta, hogy nagyot csalódott Benzemában, és várja, hogy a nyomozás kiderítse a szerepét a zsarolásban. (BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.