Rogánék kitúrják a szabadalmi hivatalt a 63 éve használt épületéből

POLITIKA
2015 november 27., 15:32

Szép épület és nagyon közel van a Parlamenthez és a Miniszterelnökséghez. 

photo_camera Forrás: googlemaps

Emiatt nézhette ki magának a friss miniszter Rogán Antal a  Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (ismertebb nevén szabadalmi hivatal) az épületét.

photo_camera Innen költözik a hivatal, hogy átadja a helyét a kabinetirodának Fotó: googlemaps

Rogán Antal október 19-én tette le a miniszteri esküjét. A szabadalmi hivatal december közepére már az új helyén, a II. János Pál pápa téren, az Energetikai Hivatal volt épületében működik majd. 

photo_camera Ide költözik a hivatal. Mármint a szabadalmi, nem Rogáné Fotó: googlemaps

A tempó feszített, okoz is némi nehézséget, de nincs mit tenni, át kell adni az egyébként állami tulajdonban lévő épületet. 

Az is gond, hogy a hivatalnak több mint 200 munkatársa van, az új helyen alig fognak elférni. 

Rogánéknak ugyanakkor nem lesz ilyen gondjuk. Még akkor is kényelmesen elférnének, ha az egész kabinetiroda átköltözne. De a Népszabadság szerint Rogán és kabinetje, valamint a kormányzati kommunikációs és tájékoztatási tárca parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba és a miniszterelnöki programirodáért felelős Nagy János államtitkár kabinetje egyelőre az Országházban marad. Ők aztán majd mennek fel a miniszterelnökkel a Várba.

A Garibaldi utcába csak a Tuzson Bence által vezetett kommunikációs államtitkárság, illetve Bíró Marcell közigazgatási államtitkár és apparátusa költözik át. Az pár tucat ember.

Kérdéseinkre a Miniszterelnöki Kabinetiroda a következő válaszokat adta: 

A kormány döntése alapján a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a Szabadalmi Hivatal eddigi épületében kap helyet, várhatóan december elejétől.

A kormány több lehetséges helyszín és megoldás közül a legolcsóbbat választotta, bérlés helyett egy állami tulajdonban lévő, az Országházhoz, illetve a többi minisztériumhoz is közel lévő kormányzati épület mellett döntött. 

A kormány döntésével a Miniszterelnöki Kabinetiroda egységes elhelyezését és egységes közigazgatási irányítását segíti, mert az elmúlt egy hónapban a minisztérium munkatársai három különböző helyen dolgoztak. 

A miniszterelnök kabinetfőnöke, a Miniszterelnöki Programirodát irányító államtitkár és a parlamenti államtitkárság továbbra is Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt az Országház épületében dolgozik.

A kommunikációs államtitkárság, a közigazgatási államtitkárság és a Nemzeti Kommunikációs Hivatal kerül elhelyezésre a Garibaldi utcában. 

 A Szabadalmi Hivatal a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren álló a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egykori székházában kap helyet. A költözéshez a Kormány többletforrást nem biztosít, azt az érintett szervek saját költségvetéséből fedezik.

Vagyis ezek szerint nemcsak kitúrták az 1952 óta használt épületéből a szabadalmi hivatalt, de még a költözés költségeit is velük fizetteik ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.