Szlovákiából szerezhettek fegyvereket terroristák

2015 november 27., péntek 14:30
72

Náci egyenruhákat és hatástalanított fegyvereket kínál gyűjtőknek és filmeseknek az a szlovákiai Partizánskében (Simony) lévő bolt, amit a Wall Street Journal mutatott be.

Szlovákia az a hely, ahol Európában a legkönnyebb hatástalanított fegyvereket beszerezni, 18 éves kor felett lényegében bárki vehet. Nem annyira egyszerű ezeket visszaélesíteni, de nem is lehetetlen. És biztosan könnyebb, mint éles fegyvert vásárolni. 

A rendőrök szerint a januári, a Charlie Hebdót is érintő támadásokban és az augusztusi, vonaton cégrehajtott támadásnál is olyan Kalasnyikovot használtak a terroristák, amiket eredetileg Szlovákiában vásároltak, majd Belgiumba, aztán Franciaországba kerültek. 

A szlovák bolt tulajdonosának a fia, Frantisek Gajdos szerint ők semmilyen törvényt nem sértenek, legális a hatástalanított fegyverek értékesítése. 

Miután a francia rendőrök januárban megkeresték a szlovák hatóságokat, valamit szigorítottak az előírásokon, de a beszerzés még így sem okoz nehézséget. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt