A győri püspökséget nem zavarja, hogy egyik papjuk a Fidesz kvótaellenes aláírásgyűjtésének nagyszerűségéről prédikált

POLITIKA
2015 november 28., 20:09
comments 469

Pár napja mutattuk be azt a videót, amin azt látni, ahogy a győri Szent Imre templomban Balázs Tamás plébános egy vasárnapi mise alkalmával arról beszél, hogy csak az lesz Jézus Krisztus méltó katonája, aki aláírja a Fidesz aláírásgyűjtését. 

A nol.hu megkereste a püspöki kart, hogy mit szólnak az esethez, de igazából nem sokat. Mint válaszolták, ha egy plébánossal szemben problémája van bárkinek, akkor a helyi egyházmegye püspöke vagy érseke az illetékes. A lap ezután megkereste a győri püspökséget is, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy 

megítélésük szerint Balázs plébános személyes véleményt fogalmazott meg, így a püspökség nem kíván állást foglalni.

Ebben amúgy sok furcsaság nincs, Orbán Viktor a lap szerint nemrég a város székesegyházában adott át állami kitüntetést a 75 évesen nyugdíjba vonuló Pápai Lajos győri megyés érseknek, és többek között méltatta közéletbeli szerepvállalását is, például arról beszélt, hogy a kilencvenes évek második felében Pápai

 „volt az a püspök, aki meglátta és felkarolta a polgári, keresztény nemzeti erők összefogását, és meglátta bennünk, akkori fiatalokban a jóra törekvés tiszta szándékát".

Majd megköszönte azt is, hogy az MSZP-SZDSZ kormány idején 

 „még azt sem tartotta püspöki méltósága sérelmének, hogy tüntetést vezessen az oktatási minisztérium elé".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.