Az izlandi kormányt támadja az Anonymous

A Ku Klux Klan és az Iszlám Állam mellett talált egy harmadik ellenséget is ezekre a hónapokra a világ leghíresebb hackercsoportja, az Anonymous. 

Az #OpWhales névre keresztelt akcióban az izlandi kormány honlapjait támadták, mert az országban engedélyezett körülmények között folyhat a bálnavadászat. Kisebb sikerrel is jártak, gyakorlatilag az összes kormányzati honlapot sikerült 13 órára kilőniük. 

A DDoS-támadásban egyedül a jóléti minisztérium honlapját nem támadták, az összes többi viszont lefulladt a péntek este indított akcióban. 

A honlapok szombat napközben újra működnek, de az Anonymous közzétett egy videót, amiben azt állítják, mindez csak a kezdet volt. 

A kormányzati honlapok mellett támadták a bálnavadászattal foglalkozó vállalat, a HB Grandi honlapját is. 

A hackerek ezen kívül óriási mennyiségben kezdtek el üzeneteket küldeni az izlandi parlament képviselőinek is. Ezzel elérve, hogy olyan politikusokat is felbosszantsanak, akik maguk amúgy ellenzik a bálnavadászatot. 

Az Anonymous kampánya ugyan általában az összes bálna vadászatának tilalmáért indult, de a közönséges barázdásbálna érdekében külön is szót emeltek. (Grapevine)