Megint a 444-en a világ legnagyobb drogos felmérése

2015 november 29., vasárnap 11:19
178

Ezt most már harmadszor csináljuk. A 444 Global Drug Survey nevű online kábítószeres felmérés magyar partnere.

Van értelme kitölteni, a tavalyiból kiderült, hogy a világ élvonalában van a magyar kristály és herbálfogyasztás, tavaly előtt az eredmények olyan mértékű alkoholproblémát mutattak Magyarországon, hogy két héttel a publikálás után nemzeti alkoholstratégiát ígért be a kormány.

A kérdőív nem rövid, nekem 15 perc volt kitölteni, de minél több kábítószert használ valaki, annál több dologra kell válaszolni.

A felmérés egy kicsit annak is segít, aki kitölti, mert a válaszadás során szembesül azzal, hogy miből mennyit használ.

De másoknak is segítesz, ha válaszolsz, mert a beérkező adatokból mobilos alkalmazás készül. Ebben meg lehet nézni péládul, hogy amennyit te iszol / szívsz / stb., az hol van a mások által használt mennyiséghez képest. És a válaszok alapján készülnek drogfogyasztási alapszabályok, hogy minél kevesebb kárt tegyél magadban, ha már mindenképpen használsz valamit.

A kérdőív anonim, a kérdések egy része átugorható.

A felmérés alapítója az angol  Dr Adam Winstock, pszichiáter. Itthon a ELTE Pszichológiai Intézetének professzora, Demetrovics Zsolt, valamint Mervó Barbara végezik a kutatást.

Global Drug Survey 2016, itt lehet kitölteni

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt