4,5 évet kapott egy szerb embercsempész, aki a kerítésen vitt át négy koszovóit

határ
2015 november 30., 07:43
comments 28

A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásban négy és fél év börtönbüntetéssel sújtott egy szerbiai embercsempészt, aki négy koszovói állampolgárt kísért át a zöldhatáron Röszkénél.

A bíróság a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet és határzár tiltott átlépése bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett 6 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet szerint a férfi Szerbiában megállapodott ismeretlenekkel abban, hogy fejenként 150 euró ellenében átkísér a határzáron négy migránst. A megállapodás szerint a vádlottnak egy bűntársa által kivágott kerítésen keresztül kellett volna az első röszkei benzinkútig vinnie a koszovói állampolgárokat. A feladat sikeres teljesítéséhez egy mobiltelefont is kapott.

A vádlott a megállapodásnak megfelelően szerdán késő este lépett Magyarország területére Röszke térségében, míg társa a szerb oldalon maradt. A rendőrök a hőkamerával felfedezték, és az embercsempészt meg a migránsokat elfogták.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.