4,5 évet kapott egy szerb embercsempész, aki a kerítésen vitt át négy koszovóit

A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásban négy és fél év börtönbüntetéssel sújtott egy szerbiai embercsempészt, aki négy koszovói állampolgárt kísért át a zöldhatáron Röszkénél.

A bíróság a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet és határzár tiltott átlépése bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett 6 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet szerint a férfi Szerbiában megállapodott ismeretlenekkel abban, hogy fejenként 150 euró ellenében átkísér a határzáron négy migránst. A megállapodás szerint a vádlottnak egy bűntársa által kivágott kerítésen keresztül kellett volna az első röszkei benzinkútig vinnie a koszovói állampolgárokat. A feladat sikeres teljesítéséhez egy mobiltelefont is kapott.

A vádlott a megállapodásnak megfelelően szerdán késő este lépett Magyarország területére Röszke térségében, míg társa a szerb oldalon maradt. A rendőrök a hőkamerával felfedezték, és az embercsempészt meg a migránsokat elfogták.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.