Megszólalt a Calais-nál kiboruló magyar kamionost foglalkoztató cég

közlekedés
2015 november 30., 11:54

A hvg.hu megkereste azt a kamionost, aki felvette, és kitette a Youtube-ra, ahogy Calais-nál – miután többen megpróbálnak felmászni a kamionra, és néhány meg is dobálják – az autópályán sétáló migránsokat többször is megijeszti azzal, hogy rájuk húzza a kormányt.

A lapnak a férfit alkalmazó szlovák cég, a Dabeda s.r.o. annyit mondott, hogy utasította a kamionost: miközben dolgozik, ne tegyen közzé politikai és magánvéleményeket a Youtube-on vagy bárhol máshol, különösen akkor ne, ha a cég kamionjait használja. Az nem derült ki, hogy felmondanak-e az alkalmazottnak, vagy hogy kap-e büntetést.

A kamionsofőr vasárnap a Youtube-on hosszú kommentben magyarul és angolul reagált arra, hogy felkapta a sajtó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.