Áder János: „Van egy visszatérő álmom”

A döntéshozók erkölcsi felelősségére mutatott rá és a klímaváltozás civilizációt veszélyeztető hatásainak megelőzésére szólított fel Áder János köztársasági elnök az ENSZ 21. klímakonferenciája nyitónapján elmondott beszédében, a Párizs közeli Le Bourget-ban – írja az MTI.

Áder János köztársasági elnök az ENSZ 21. klímakonferenciáján a Párizs melletti Le Bourget-ban, mellette Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A köztársasági elnök a beszédét egy Martin Luther King-i fordulattal kezdte: 

„Van egy visszatérő álmom.”

Ebben az álomban a még meg nem született unokája kéri számon rajta 25 év múlva azt, hogy a világ miért nem akadályozta meg a klímaváltozás azon negatív hatásait, amik akkorra már közvetlenül veszélyeztethetik az emberi civilizációt.

Áder János szerint ha az emberiség nem változtat a mostani felelőtlen magatartásán, annak olyan súlyos következményei lehetnek, mint „az aszályok, árvizek, elsivatagosodás, pusztító természeti katasztrófák, éhínség, migráció és háborúk”. (MTI)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.