Ciprasz Twitteren kezdte el piszkálni a török miniszterelnököt, majd letörölt mindent

külföld
2015 november 30., 5:18
comments 33

A görög miniszterelnökből kitört a mindenkori kommentelő, és miközben mind Alekszisz Ciprasz, mind Ahmet Davutoglu török miniszterelnök épp a brüsszeli EU-csúcson vett részt, nekiállt Twitteren baszogatni kollégáját. 

"Davutoglu miniszterelnöknek: szerencsére a mi pilótáink nem reagálnak olyan gyorsan, mint a tieitek az oroszokkal szemben" 

- írta első bejegyzésében Ciprasz, utalva a török légteret megsértő orosz gép lelövésére. Az orosz gép lelövését megelőző hónapokban ugyanis a török légierő rengeteg alkalommal sértette meg a görög légteret, bármiféle következmény nélkül. Igaz mondjuk, hogy a gép lelővése óta egyszer sem. 

A görög miniszterelnök hivatalos, angol nyelvű fiókjában négy üzenetet címzett török kollégájának, mielőtt törölte volna üzeneteit. 

 "Ami az Égei-tengeren folyik, az felháborító és hihetetlen" 

- írta második bejegyzésében. 

"Milliárdokat költünk fegyverekre. Ti - hogy megsértsétek a mi légterünket, mi - hogy elfogjunk benneteket" 

- tette hozzá harmadik bejegyzésében a görög kormányfő, utalva arra, hogy Görögország szerint török repülőgépek rendszeresen engedély nélkül lépnek be a görög légtérbe, amit Törökország vitat.

 "Nekünk van a legkorszerűbb légi fegyverrendszerünk - de a földön nem tudjuk elkapni a csempészeket, akik miatt ártatlanok fulladnak vízbe" 

- írta negyedik, és egyben török kollégájának címzett utolsó bejegyzésében.

Davutoglu csak az első üzenetre válaszolt: "a pilótákat illető kommentek aligha vannak összhangban a mai nap szellemével. Alekszisz: koncentráljunk a pozitív napirendünkre" - írta hivatalos Twitter-fiókjában a török kormányfő.

Ciprasz üzeneteire rengeteg, javarészt a görög miniszterelnököt bíráló bejegyzést tettek közzé a Twitter-felhasználók. A politikus végül egy újabb, egyben utolsó üzenettel indokolta bejegyzéseit: "ugyanabban a szomszédságban élünk és őszintén kell beszélnünk, hogy megoldásokat találjunk". (AP, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt