Ciprasz Twitteren kezdte el piszkálni a török miniszterelnököt, majd letörölt mindent

külföld
2015 november 30., 05:18
comments 33

A görög miniszterelnökből kitört a mindenkori kommentelő, és miközben mind Alekszisz Ciprasz, mind Ahmet Davutoglu török miniszterelnök épp a brüsszeli EU-csúcson vett részt, nekiállt Twitteren baszogatni kollégáját. 

"Davutoglu miniszterelnöknek: szerencsére a mi pilótáink nem reagálnak olyan gyorsan, mint a tieitek az oroszokkal szemben" 

- írta első bejegyzésében Ciprasz, utalva a török légteret megsértő orosz gép lelövésére. Az orosz gép lelövését megelőző hónapokban ugyanis a török légierő rengeteg alkalommal sértette meg a görög légteret, bármiféle következmény nélkül. Igaz mondjuk, hogy a gép lelővése óta egyszer sem. 

A görög miniszterelnök hivatalos, angol nyelvű fiókjában négy üzenetet címzett török kollégájának, mielőtt törölte volna üzeneteit. 

 "Ami az Égei-tengeren folyik, az felháborító és hihetetlen" 

- írta második bejegyzésében. 

"Milliárdokat költünk fegyverekre. Ti - hogy megsértsétek a mi légterünket, mi - hogy elfogjunk benneteket" 

- tette hozzá harmadik bejegyzésében a görög kormányfő, utalva arra, hogy Görögország szerint török repülőgépek rendszeresen engedély nélkül lépnek be a görög légtérbe, amit Törökország vitat.

 "Nekünk van a legkorszerűbb légi fegyverrendszerünk - de a földön nem tudjuk elkapni a csempészeket, akik miatt ártatlanok fulladnak vízbe" 

- írta negyedik, és egyben török kollégájának címzett utolsó bejegyzésében.

Davutoglu csak az első üzenetre válaszolt: "a pilótákat illető kommentek aligha vannak összhangban a mai nap szellemével. Alekszisz: koncentráljunk a pozitív napirendünkre" - írta hivatalos Twitter-fiókjában a török kormányfő.

Ciprasz üzeneteire rengeteg, javarészt a görög miniszterelnököt bíráló bejegyzést tettek közzé a Twitter-felhasználók. A politikus végül egy újabb, egyben utolsó üzenettel indokolta bejegyzéseit: "ugyanabban a szomszédságban élünk és őszintén kell beszélnünk, hogy megoldásokat találjunk". (AP, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.