12 évre ítélték az amerikai tengerészgyalogost, aki megfojtotta partnerét, mikor kiderült, hogy az transznemű

12 éves börtönbüntetésre ítélte a fülöp-szigeteki bíróság Joseph Scott Pemberton tizedest, az amerikai haditengerészet egyik katonáját, amiért még tavaly megölt egy helyi transznemű nőt, Jennifer Laude-ot. A tizedes leghamarabb 6 évnyi börtön után szabadulhat, azaz kb. 5 év múlva, mert beleszámít a büntetésbe az előzetesben töltött idő is.

Jennifer Laude Facebook

A katona egy olongapói (fülöp-szigeteki város Manilától északnyugatra) discóban ismerkedett meg a nővel, majd becsekkoltak egy közeli hotelbe. Valószínűleg itt derült ki, hogy Jennifer Laude nem nőnek született, a feldühödött tizedes pedig fojtogatni kezdte áldozatát, és belenyomta a fejét a mosdókagylóba is. A nő megfulladt.

A tizedesnek a börtönbüntetés mellett 98 ezer dollárt, azaz kb 28,7 millió forintot kell fizetnie az áldozat családjának.

A gyilkosság hatalmas felháborodást szült a Fülöp-szigeteken, a tárgyalás idején többen tüntettek is azért, hogy az amerikai hadsereg hagyja el az országot, úgyis csak a baj van velük. (New York Post)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.