A szárazság miatt lakott területekre merészkednek Pablo Escobar vízilói

ÁLLAT
2015 december 01., 19:12
comments 46

Pablo Escobar, a világ valaha élt leghíresebb drogbárója, birodalmának fénykorában épített egy hatalmas luxusingatlant, a Hacienda Nápoles-t. Ebben még egy nagy, egzotikus állatokkal teli állatkert is volt.

Miután a kolumbiai drogbárót 1993-ban Medellínben lelőtték, Hacienda Nápoles bezárt és az itt tartott állatok többségét szétosztották egymás között a kolumbiai állatkertek. A vízilovak azonban ott maradtak, és nagyon jól érezték magukat az elmúlt években a Hacienda Nápoles-hez közel eső folyómedrek környékén.

Annyira jól ment a sorul, hogy szaporodtak is, míg Escobar idejében csak 3 nőstény és egy hím élt a parkban, mára megsokszorozódott a számuk.

A víziló azonban nagyon agresszív és veszélyes állat, az Escobar-birtokra viszont továbbra is rengeteg turista kíváncsi, ezért az utóbbi 20 évben is több terv született arra vonatkozóan, hogy a vízilovakat elvigyék a területről, de végül mind zátonyra futott, mert egyik állatkertnek sem kellettek az állatok, hiszen az ellátásuk baromi drága, és nehéz is velük bánni.

Most hatványozódni látszanak a gondok, hiszen szárazság köszöntött be a környéken, Escobar vízilócsordája pedig kénytelen a lakott területek felé húzódni vízért és élelemért.

A hatóságok természetesen nem akarják engedni, hogy az állatok emberek közelébe érjenek. mert abból csak baj lenne. De nem tudják azt sem, hová kéne tenni őket. (LatinCorrespondent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.