Deutschék 18 százalékra csökkentenék az internetáfát

Az internetezés áfájának 18 százalékra csökkentése mellett azt is javasolja a kormánynak az internetről szóló nemzeti konzultáció eredményei alapján Deutsch Tamás, hogy készítsen elő megállapodást a piaci szereplőkkel a távközlési különadó csökkentéséről - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A konzultáció eredményeiről egy kormányhatározat-tervezet szól, abban benne van többek közt az is, hogy a kormány tegye lehetővé a kedvezményes internet-alapcsomag bevezetését, épüljön ki minden településen ingyenes wifi-szolgáltatás, készüljön törvényjavaslat a netsemlegességről, és legyen az országnak átfogó digitális oktatási stratégiája.

A határozat-tervezet javasolja, hogy induljon program az oktatási intézmények belső wifi-hálózatának fejlesztésére, készüljön digitális gyermekvédelmi stratégia a gyermekek védelmének erősítése érdekében, készüljön el a gyermekek védelmével összefüggő jogszabályok utólagos hatásvizsgálata is, és

az internetes zaklatás a jövőben minősüljön önálló bűncselekménynek.

Felvetik, hogy a magyar startup cégek befektetői részesüljenek adókedvezményben, az internetes kereskedelem és az online fizetés biztonsága érdekében hozzák nyilvánosságra a jogszabálysértő vállalkozások listáját, újuljon meg és váljon az elektronikus közigazgatási szolgáltatások központi portáljává a magyarorszag.hu honlap.

A javaslatcsomag egyik eleme, hogy jöjjön létre éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálat, amelynek segítségével mindenki szakértő segítséget kaphat az online ügyintézéshez, készüljön kormányrendelet a nyílt szabványokra és nyílt forráskódra épülő szoftverek állami intézményekben történő használatának bővítéséről, és a kormány kezdeményezzen közös európai fellépést és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megszüntesse a globális internetes vállalkozások adóelkerülő gyakorlatait. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.