Januártól nem lehet vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezni olyan ellen, aki ezt nem akarja

POLITIKA
2015 december 01., 22:38
comments 253

Habony Árpáddal szemben már több vagyonosodási vizsgálatot is kezdeményeztek ellenzéki politikusok ugyanúgy, ahogyan más kormánypolitikusok ellen is, és ahogy a kormányzati oldal ellenzéki politikusok ellen.

A kedden elfogadott hatalmas törvénymódosító-csomag értelmében erre januártól nem lesz lehetőség.

A HírTV posztja szerint 2016-ban ilyen eljárást már csak akkor indíthat a NAV magánszemély ellen, ha azt ő maga (mármint a magánszemély) kezdeményezi, vagy ha a rendőrség már nyomoz az adott személy ügyében vagyon elleni bűncselekmény gyanújával.

Januártól a Nemzetgazdasági Minisztérium Államtitkára, Tállai András vezeti majd a NAV-ot, ő így védte az új intézkedést:

„A vagyonosodási vizsgálat mint olyan nem fog megszűnni. A becslési eljárásnak az alkalmazása fog szűkülni. Az a célja, hogy az ártatlan adózókat, az átlagadózókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ne vegzálja.”

Az MSZP-s Gőgös Zoltán szerint a fideszesek egyszerűen félnek, ezért szűkítették be a vagyonosodási vizsgálat adta lehetőségeket.

Mondjuk, nem mintha eddig olyan sokan megbuktak volna emiatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt