Rasszista kommentek árasztottak el egy fekete bemondónőt, a hozzászólásokat kiplakátolták a gyűlölködő trollok otthona környékén

"Virtuális rasszizmus, valódi következményekkel". 

Ez a szövege annak a plakátkampánynak, amit a Criola nevű, a fekete brazil nők jogaiért küzdő civil szervezet indított. 

Forrás: Criola

Összegyűjtötték azokat a gyűlölködő, négerező hozzászólásokat, amiket Maria Julia Coutinhónak és az őt foglalkoztató médiának címeztek a Facebookon. Ő ugyanis az első fekete időjárásjelentő Brazíliában.

Fotó: Facebook/Maria Júlia Coutinho

Az összegyűjtött rasszista kommenteket (például, ha rendesen mosakodnál, nem lennél annyira mocskos) pedig plakátokon kirakták oda, ahol a kommentelők élnek. (Nem kellett sokat nyomozni, ott plakátoltak, ahol könnyedén beazonosítható volt a hozzászóló tartózkodási helye.)

Ahogy mondják, nem az volt a céljuk, hogy személyükben alázzanak meg embereket, ezért kitakarták a kommentelők arcát és nevét. Csak arra akarták felhívni a figyelmet, hogy az ilyen fajta rasszizmusnak is lehet következménye. Brazíliában komoly bírálatok érik a hatóságokat, hogy nem foglalkoznak kellő súllyal a netes zaklatásokkal. (Business Insider)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.