Zuckerbergék jótékony célra ajánlanak fel egyharmad magyar GDP-nyi pénzt

2015 december 1., kedd 20:57
193

Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan váratlanul bejelentették, hogy Facebook-részvényeik 99 százalékát az emberiség boldogulására ajánlják fel. A dolog részletei még homályosak, de a bejelentés valószínűleg azt takarja, hogy részvényeiket jótékony célra ajánlják fel.

A Facebook jelenlegi piaci értékével számolva ez egy 45 milliárd dolláros, azaz nagyjából 13 185 milliárd forintos felajánlás.

Ez a pénz az éves magyar GDP harmada.

Zuckerbergék felajánlása ezzel minden idők egyik legnagyobb jótékonysági adománya.

Zuckerberg és Chan bejelentése szerint a pénzt két célra áldozzák. Az első az emberi életminőség javítása, a második pedig az egyenlőségért vivott küzdelem. Míg utóbbiba főleg a szegénység elleni harc tartozik, előbbi gyógyszeripari fejlesztéseket takar, valamint az információhoz való hozzáférés szélesítését a tömegek számára.

Zuckerbergék már eddig is rengeteg pénzt áldoztak hasonló célokra, persze eddig ez a legnagyobb felajánlásuk. Eddigi projektjeik közül a legfontosabbak azok volt, amikben internethálózatot építettek ki szegény országokban, és ingyenes nethozzáférését kínáltak a szegényeknek. (Verge)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt