1550 menekültet mentettek meg Líbia partjainál

Az éjszaka több egymást követő mentési akcióban 1550 migránsnak nyújtottak segítséget a Szicíliai-szorosban – közölte a mentést irányító olasz parti őrség.

301 bevándorlót az olasz haditengerészet egyik hajója vett a fedélzetére Líbia partjainál.

1144 embernek nyújtottak mentést az EuNavforMed európai katonai művelet hadihajói, amik a Földközi-tengernek ezen a szakaszán cirkálnak, és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szervezetnek a szintén az észak-afrikai és a dél-olasz partok között tartózkodó hajója.

ovábbi 105 bevándorlót az olasz parti őrség egyik hajója vett a fedélzetére. A migránsokat a dél-olaszországi kikötőkbe viszik.

A Líbia partjairól különböző vízi járművekkel elindult csoportok a nyílt tengeren adtak le vészjelzést. Az esetek többségében már egyenesen az olasz parti őrség szicíliai állomásait riasztják. Az olasz hatóságok pedig a Líbiához legközelebbi olasz vagy külföldi hajókat szólítják fel a beavatkozásra.

Olaszországba január 1 és november 20. között 143 ezer illegális bevándorló érkezett. Tavaly egész évben 170 ezer. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.