A babakék és a babarózsaszín 2016 színei

Tbg
életmód
2015 december 03., 14:22
comments 153

Szokása szerint idén is kiválasztotta az év színeit a Pantone, a világ színszabványait leginkább meghatározó nyomdaipari vállalkozás.

photo_camera A jövő év két színe. Képünk csak illusztráció, nem színhelyes megjelenítés! (Kódok: Pantone 13-1520 és 15-3919)

2016-ra ráadásul két színt választottak történetük során először. Ezeket nem babakéknek és babarózsaszínnek hívják hivatalosan, hiszen minden Pantone-színnek van kódja és a legtöbbnek fantázianeve, hanem

Rózsakvarcnak (rose quartz) és Derűnek (serenity)

„Súlytalan és légies, mint a fölénk magasodó égbolt, a Derű enyhet és nyugalmat áraszt a zűrzavaros időkben. A Rózsakvarc gyengéden meggyőző, amely közvetít az együttérzés és a nyugalom között.”

- szól a Pantone hivatalos közleménye.

Tavaly a bor színére emlékeztető Marsalát választották az év színének, tavalyelőtt pedig a sugárzó orchideát.

photo_camera A tavalyi és tavalyelőtti színek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.