A Barca inkább tíz emberrel sétálta le a meccs végét, nehogy megsérüljenek a sztárok

Szerdán a Barcelona a harmadosztályú Villanovense csapatát fogadta a Spanyol Kupában. A meccs papírformának tűnt, de mivel az odavágón az ellenfél hazai pályán kiharcolt egy gól nélküli döntetlent, a katalánoknak komolyan kellett venniük a második 90 percet. A kezdő  tartalékos volt, de a kispadra a biztonság kedvéért leültek a nagy sztárok is.

Luis Enrique, a Barcelona edzője. 

A Barca így is nagyon simán hengerelt. Aztán 10 perccel a vége előtt, 6-1-es vezetésnél megsérült a védő Jeremy Mathieu, a hazaiak padján pedig már csak három sztár, Neymar, Luis Suarez és Iniesta ült. Luis Enrique edző úgy döntött, inkább senkit nem küld be a sérült játékos helyére, és a csapat 10 emberrel fejezte be a meccset.

"Talán a tisztelet hiánya miatt tett így" - kommentálta Enrique döntését a vendégek edzője Julio Cobos, aki szerint a Barca-edző "biztos meg tudja magyarázni, miért döntött így, de 2-1-nél nyilván nem húzott volna ilyet."

Luis Enrique azt mondta, nem akarta megsérteni az ellenfelet, de a padon ülők nem voltak bemelegedve, és ő nem akart kockáztatni. Így tenne máskor is. 

A Barca hét közepén a Leverkusen vendégeként játszik BL-meccset, de már biztos csoportelső, nincs tétje a németországi mérkőzésnek. 

(Goal.com)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.