A Barca inkább tíz emberrel sétálta le a meccs végét, nehogy megsérüljenek a sztárok

sport
2015 december 03., 12:17
comments 21

Szerdán a Barcelona a harmadosztályú Villanovense csapatát fogadta a Spanyol Kupában. A meccs papírformának tűnt, de mivel az odavágón az ellenfél hazai pályán kiharcolt egy gól nélküli döntetlent, a katalánoknak komolyan kellett venniük a második 90 percet. A kezdő  tartalékos volt, de a kispadra a biztonság kedvéért leültek a nagy sztárok is.

photo_camera Luis Enrique, a Barcelona edzője. 

A Barca így is nagyon simán hengerelt. Aztán 10 perccel a vége előtt, 6-1-es vezetésnél megsérült a védő Jeremy Mathieu, a hazaiak padján pedig már csak három sztár, Neymar, Luis Suarez és Iniesta ült. Luis Enrique edző úgy döntött, inkább senkit nem küld be a sérült játékos helyére, és a csapat 10 emberrel fejezte be a meccset.

"Talán a tisztelet hiánya miatt tett így" - kommentálta Enrique döntését a vendégek edzője Julio Cobos, aki szerint a Barca-edző "biztos meg tudja magyarázni, miért döntött így, de 2-1-nél nyilván nem húzott volna ilyet."

Luis Enrique azt mondta, nem akarta megsérteni az ellenfelet, de a padon ülők nem voltak bemelegedve, és ő nem akart kockáztatni. Így tenne máskor is. 

A Barca hét közepén a Leverkusen vendégeként játszik BL-meccset, de már biztos csoportelső, nincs tétje a németországi mérkőzésnek. 

(Goal.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.