A kiskereskedelemben tervezett foglalkoztatási kvóta alól mentesülhetnek azok a nagyáruházak, amikben van CSEMEGEPULT

Azt írja a Magyar Idők, hogy azok a nagyáruházak, amik fenntartanak „a vásárlók kiszolgálására alkalmas csemegepultokat”, mentesülnének a kiskereskedelemben tervezett kötelező foglalkoztatási kvóta alkalmazása alól.

Vagyis a 400 m2-nél nagyobb boltokat üzemeltető vállalatok közül csak az önkiszolgáló jelleggel működő diszkontláncokra vonatkozik majd a szigorítás. Ezeknek előírnák, hogy a nyitvatartási időben 70 m2-enként legalább egy olyan dolgozónak kell az eladótérben lennie, aki kereskedelmi tevékenységet folytat.

A lap szerint ez csak azokat a nagy láncokat érintené, amik üzleteiben nincsenek olyan hagyományos csemegepultok, ahonnan naponta friss áruval szolgálják ki a vásárlókat. A lépés alól az elképzelések szerint tehát eleve mentesülnének a személyes kiszolgálórészleggel rendelkező hiper- és szupermarketek.

Egy csemegepult csodálatos találkozása a vasárnapi zárva tartással

Tehát a kormány a hét legnagyobb forgalmú, napi fogyasztási cikkeket kínáló áruházláncból (Auchan, Tesco, Spar, Aldi, Lidl, Penny Market, Metro) jelen állás szerint leginkább a Lidl, az Aldi és a Penny Market üzleteit szívatják meg.